Als moeder van 3 kinderen Lola (13), Bonnie (11) en Liam (9) weet ik als geen ander dat ieder kind uniek is. Hun blikken, gezichtsuitdrukkingen hun lichaamstaal, non verbale communicatie, altijd blijven ze je verrassen en verbazen en dat vind ik als fotograaf en cameravrouw fascinerend. Het heeft er ertoe geleid dat ik me ben gaan specialiseren in kinderfotografie.

Na mijn opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn en de Filmacademie in Amsterdam (afstudeerrichting camera en licht) werkte ik aan talloze Nederlandse films en dramaseries als Voetbalvrouwen, Zoop, Zwartboek, Divorce, Alibi, Zwarte tulp, Dokter Tinus, Het Geheim, Goedenavond Dames en Heren en Export Baby. Ik werkte in verschillende disciplines binnen het camerateam. Nog steeds, zij het iets minder vaak, ben ik graag op de set te vinden.


In 2010 heb ik daarnaast Sjiekekiek opgericht, met als doel om tijdloze kinderportretten te maken zonder poespas, die de kinderen in al hun puurheid laten zien. De shoots vinden plaats in mijn studio aan huis. Ik heb daarbij mijn eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt als tijdloos en echt. Ik hoor geregeld van klanten dat de foto’s zelfs jaren later nog altijd aan de muur hangen en niet vervelen. Naast de stille, indringende blikken smelt ik geregeld, wanneer een kind binnen een paar minuten voor de haar zuinige glimlach verruilt voor een gulle lach.


Inmiddels heb ik mijn focus verbreed naar business, zoals productfotografie en studioshoots voor bedrijven die zich richten op kinderen. Content in studio levert visuele content op maat voor bedrijven met een collectie of product voor kinderen zoals kleding, schoenen, brillen, speelgoed of andere lifestyle kids accessoires. In de wereld van sociale media is het belang van goede onderscheidende visuele content op maat groter geworden. Ik geloof in de kracht van aansprekende fotografie als middel voor bedrijven om hun doelgroep beter te bereiken.


Voor een filmklus in 2017 verbleef ik in Oeganda en filmde ik voor de leader kinderen in een vissersdorpje. Het onbevangen enthousiasme en hun blikken raakten mij keer op keer. Ik maakte kennis met een 3-jarig kindje met down en besefte dat hij nooit de hulp zou krijgen en mogelijke ontwikkeling kon doormaken zoals mijn 10-jarige nichtje met down. Het maakte me verdrietig, maar vond het tegelijkertijd ook zo bijzonder en waardevol dat in ons land er zoveel hulpvraag beantwoord kan worden. Uit nieuwsgierigheid struinde ik thuis regelmatig het internet af. Ik wilde meer lezen over hulpverlening in de zorg voor kinderen, maar op diverse websites stonden keer op keer lappen informatieve tekst en overal dezelfde stockfoto’s. Dit kan anders! Daarnaast ontbrak vaak een gezicht/portret van een therapeut waardoor ik toch minder overtuigd raakte van het verhaal. Content op lokatie is ontstaan omdat ik juist de instanties, praktijken en ondernemingen welke zich richten op kinderen een gezicht wil geven. Op deze manier kunnen zij een inkijkje geven in hun dagelijkse praktijk.


Mijn kracht ligt erin om kinderen op hun gemak te stellen en hen op een positieve manier uit te dagen om het beste van zichzelf te laten zien. Ik ben een enthousiast, geduldig, flexibel en maak van iedere shoot een leuke ervaring! Met mijn achtergrond als cameravrouw is ook videocontent  bespreekbaar.


Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u een vraag.  Mail me gerust, dan gaan we kijken wat ik voor u kan betekenen! info@Sjiekekiek.nl

Sjiekekiek is een handelsnaam van Isabelle Wubben | bankrekening NL40 INGB0007634461 |  BTW nummer NL095059787B01  |  KvK Amsterdam 34345832